Specialistische technieken

Als gediplomeerde pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de opleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

werkmaterialen praktijk

Voetconsulent

Heeft u pijnklachten aan uw voeten? Een hallux valgus, hielspoor of een andere voetklacht? 
Dan kan ik u helpen met een voetconsult.
Door je voeten te trainen, voorkom en verminder je voet- en houdingsklachten.
Tijdens het eerste consult onderzoek ik uw voeten. En bekijken we de mogelijkheden om uw voeten te trainen.

Uw voet-oefeningen nemen we samen door. U krijgt ze mee om thuis verder te trainen. Al snel zult u verbeteringen zien en merken. Afhankelijk van de vooruitgang bepalen we hoe we dan verder gaan.

In mijn praktijk zijn hulpmiddelen verkrijgbaar, een oefenbal of elastiek om de oefeningen uit te voeren.

 

Nagelreparatie

Voor nagelreparatie pas ik Polyacryl van LCN toe. Het voordeel van dit product is dat het de stevigheid van acryl heeft, maar de elastisiteit van gel waardoor de nagel niet snel breekt.  De gel word uitgehard met een UV lamp.

Nagelreparatie kan toegepast worden bij de volgende problemen:
- Schimmelnagels kunnen tijdelijk worden gecamoufleert, dit word veel gedaan in het voorjaar en zomer zodat uw nagel er in een open schoen weer netjes uitziet.
- Traumanagels, te korte of misvormde nagels, kunnen worden gerepareerd. Hierdoor ziet uw nagel en weer normaal uit en word de nagel ook begeleid tijdens de groei.
- Kleine reparaties, hierbij moet u denken aan een afgebroken nagel of een hoek die verkeerd is weggeknipt. Dit voorkomt een ingroeiende nagel.

nagelreparatie

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren. Ik werk met de Naspan®-Platinum beugel. Dit is een nieuwe revolutionaire en unieke nagelbeugel die zelfregulerend is en zowel over trek- als hefeigenschappen bezit.

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.
​Bijvoorbeeld het drukvrij leggen van een wondje of likdoorn.

Gellak recolution soak off van LCN

De soak off gel of gellak is een lichtuithardende kleurgel, heeft veel voordelen en is uitermate geschikt om de natuurlijke nagel te verstevigen, vooral geschikt voor dunnen en slappe nagells die snel breken. De gellak trekt oneffenheden glad en geeft optisch een egale gezonde nagel. Deze beschermt de natuurlijke nagel tegen breken en scheuren.

Op de teennagels blijft de gellak zo´n 4 tot 6 weken mooi zitten. 
(Medicijnen en/of hormoonschommelingen kunnen invloed hebben op de duur van de houdbaarheid van kunstnagelsystemen zoals o.a. gellak)
Bij mycosenagels(schimmel) dient de nagel eerst behandeld te worden dmv nagelreparatie.

De gellak Recolution van LCN bevat geen oplosmiddelen en is nagenoeg reukloos.
De gellak is in diverse kleuren verkrijgbaar. Mocht u een andere kleur wensen dan kan deze besteld worden.

Gellak dient deskundig verwijderd te worden. Op de voeten kan deze eventueel weggefraisd worden.

                       

Gellak LCN