- Specialisaties

Specialisaties

Na het afronden van mijn opleiding heb ik verschillende bijscholingen gevolgd. Hierdoor ben ik nog meer allround geworden in mijn beroep en kan ik u daardoor meer behandelingen aanbieden.

Risicovoeten

Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in het verzorgen van risicovoeten. Indien nodig kan ik u doorverwijzen naar een huisarts of podotherapeut.

Risicovoeten kunnen ontstaan ten gevolge van diabetes, reuma, hart- en vaatziekten, ouderdom, kanker, spasticiteit en verwaarlozing.
Elk ziektebeeld brengt zijn eigen complicaties met zich mee en ieder lichaam reageert weer anders op behandeling. Voor veel aandoeningen geldt, dat de conditie van onze voeten er op een of andere manier onder te lijden heeft.

Om een indicatie te geven heb ik de meest voorkomende risicofactoren op een rijtje gezet:

Diabetes: Verminderde bloedtoevoer, uitval van zenuwen, gevoeligheid voor infecties, risico op wondjes die slecht genezen. In veel gevallen word deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Reuma: Ontstekingen, vergroeiingen, stijfheid, standverandering, verandering van weefsels.
Bij gediagnostiseerde Reumatoïde Artritis word in veel gevallen de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Hart- en vaatziekten: problemen met de bloedsomloop, slechte conditie, risico op wondjes die slecht genezen.

Ouderdom: stijfheid, standafwijking, dunner wordende huid, problemen met de bloedsomloop, risico op afwijkingen nagelgroei, zelf de voetverzorging niet meer kunnen uitvoeren.

Kanker: Dunner wordende huid en verschillende huid- en nagelproblemen ten gevolge van de behandeling.

Spasticiteit: risico op standverandering en verwonding, zelf de voetverzorging niet meer uit kunnen voeren.

Nagelreparatie

Wilde pedique van LCN is een elastische gel die uitermate geschikt is om een kunstnagel op de tenen te maken. Door de samenstelling past de nagel zich prima aan bij het afwikkelen van de voet.
Met deze techniek worden schimmelnagels veranderd in mooie nagelplaten. LCN bevat een anti-mycose component waardoor het de schimmelnagel, in combinatie met een anti-schimmel tinctuur, kan verminderen. Ook is wilde pediquegel geschikt voor het corrigeren van een misvormde of afgebroken nagel. Met de LCN gel is het ook mogelijk om een french pedicure te maken.

Nagelreparatie met acryl is bedoeld voor kleine reparaties. Bijvoorbeeld een ingescheurde nagel of een weggeknipte hoek bij een ingroeiende nagel. De nagel kan dan begeleid worden tijdens het groeien waardoor u minder last zult hebben van de ingroeiende nagel.

Nagelbeugeltechniek/behandeling ingroeiende nagels

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren. Ik werk met de Naspan®-Platinum beugel. Dit is een nieuwe revolutionaire en unieke nagelbeugel die zelfregulerend is en zowel over trek- als hefeigenschappen bezit.

 

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Antidruktechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.
​Bijvoorbeeld het drukvrij leggen van een wondje of likdoorn.

Gellak 'Recolution soak off' van LCN

Een nieuwe trend op het gebied van nagellakken! De soak off gel of gellak is een lichtuithardende kleurgel, heeft veel voordelen en is uitermate geschikt om de natuurlijke nagel te verstevigen, vooral geschikt voor dunnen en slappe nagells die snel breken. De gellak trekt oneffenheden glad en geeft optisch een egale gezonde nagel. Deze beschermt de natuurlijke nagel tegen breken en scheuren.

Op de teennagels blijft de gellak zo´n 4 tot 6 weken mooi zitten.
(Medicijnen en/of hormoonschommelingen kunnen invloed hebben op de duur van de houdbaarheid van kunstnagelsystemen zoals o.a. gellak)
Bij mycosenagels(schimmel) dient de nagel eerst behandeld te worden met wilde pedique gel van LCN.

De gellak Recolution van LCN bevat geen oplosmiddelen en is nagenoeg reukloos.
De gellak is in diverse kleuren verkrijgbaar. Mocht u een andere kleur wensen dan kan deze besteld worden.
Gellak dient deskundig verwijderd te worden. Op de voeten kan deze eventueel weggefraisd worden.
                       

Beenharsen

Voor het verwijderen van (overmatige) beharing. Door de goede beheersing van de techniek is de behandeling nauwelijks pijnlijk. Het voordeel van het harsen is dat de haartjes ongeveer 4 – 6 weken weg blijven.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.