- Medisch Pedicure

Pedicure behandeling

Deze bestaat uit:

  • Desinfecteren van de voeten.
  • Annamnese en voetinspectie; ik vraag naar uw relevante gezondheidsproblemen zoals bv diabetes of reuma, huidaandoeningen en of u bloedverdunners gebruikt. Tevens inpecteer ik uw voeten.
  • Knippen en frezen van de nagels. Ik gebruik een natteckniek pedicuremotor, hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos.
  • Behandelen van klachten zoals ingroeiende- en schimmelnagels.
  • Verwijderen van overtollig eelt en likdoorns.
  • Na de behandeling worden uw voeten ingemasseerd met een voetencreme van 'Gehwol Fusskraft´.​​​​

Een deelbehandeling is ook mogelijk. Bijvoorbeeld het behandelen van een nagelprobleem of het verwijderen van een likdoorn.

Ook bied ik een aantal specialistische behandelingen aan om o.a nagelreparatie toe te passen bij bijvoorbeeld een traumanagel of schimmelnagel en ingroeiende nagels te behandelen d.m.v een nagelbeugel. Hierover kunt u meer vinden onder het kopje 'behandelingen´.

Risicovoeten

Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in het verzorgen van risicovoeten. Indien nodig kan ik u doorverwijzen naar een huisarts of podotherapeut.

Risicovoeten kunnen ontstaan ten gevolge van diabetes, reuma, hart- en vaatziekten, ouderdom, kanker, spasticiteit en verwaarlozing.
Elk ziektebeeld brengt zijn eigen complicaties met zich mee en ieder lichaam reageert weer anders op behandeling. Voor veel aandoeningen geldt, dat de conditie van onze voeten er op een of andere manier onder te lijden heeft.

Om een indicatie te geven heb ik de meest voorkomende risicofactoren op een rijtje gezet:

Diabetes: Verminderde bloedtoevoer, uitval van zenuwen, gevoeligheid voor infecties, risico op wondjes die slecht genezen. In veel gevallen word deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Reuma: Ontstekingen, vergroeiingen, stijfheid, standverandering, verandering van weefsels.
Bij gediagnostiseerde Reumatoïde Artritis word in veel gevallen de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Hart- en vaatziekten: problemen met de bloedsomloop, slechte conditie, risico op wondjes die slecht genezen.

Ouderdom: stijfheid, standafwijking, dunner wordende huid, problemen met de bloedsomloop, risico op afwijkingen nagelgroei, zelf de voetverzorging niet meer kunnen uitvoeren.

Kanker: Dunner wordende huid en verschillende huid- en nagelproblemen ten gevolge van de behandeling.

Spasticiteit: risico op standverandering en verwonding, zelf de voetverzorging niet meer uit kunnen voeren.