- Mellinn20

Schimmelnagels

Naar schatting heeft meer dan een kwart van de Nederlanders een schimmelinfectie aan de teennagels. Schimmelnagels zijn ontsierend en erg moeilijk om weer vanaf te komen. Een schimmel word vaak onterecht afgedaan als een cosmetisch probleem. 
Echter, een  aantal schimmels kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen bij mensen met een verminderde weerstand. 

Vaak heeft u al diverse producten gekocht, zonder goed resultaat. Dit kan komen door onvoldoende werking van het product of doordat het niet voldoende aangebracht word. Ook uw huisarts heeft weinig mogelijkheden om schimmelnagels te behandelen. De huisarts kan niets doen of zet orale antimycotica  in. Dit kan ernstige bijwerkingen hebben en wordt daarom niet snel gedaan.

Goede begeleiding en informatie is essentieel om resultaten positief te beïnvloeden. 

Mellin20 Low Level Laser

Bij Pedicure Stephanie is het mogelijk om uw schimmelnagels te behandelen met de Mellinn20 Low Level Laser.
Mellinn20 is een techniek waarbij een Low Level Laser een pulserende laser uitstraalt dat gecombineerd wordt met een blauw licht energie. Laserstralen dringen door de geïnfecteerde nagelplaat. In tegenstelling tot andere lasertherapieën is de Low Level Laser niet gericht op het vernietigen van de schimmel door middel van warmte. De Low Level Laser zet het lichaam aan tot cel vernieuwing  waardoor het zelf de schimmel  opruimt. 
De voordelen hiervan zijn:
- Het is pijnvrij, geen warmteontwikkeling.
- Gemakkelijk thuis te gebruiken.
- Veilig.
- Geschikt voor diabetici en mensen met neuropathie.
- Kindvriendelijk.

- Geen bijwerkingen.
- Effectieve aanzet tot cel vernieuwing
.

                               

Hoe werkt het?
Het traject heeft meestal een duur van 6 maanden. Voordat u kunt starten met de behandeling moet u eerst zeker weten of u een schimmelnagel heeft. 
Hiervoor word een biopt van de nagel afgenomen en opgestuurd naar het UMC Radboud in Nijmegen voor onderzoek in het laboratorium. Is de test positief, dan kan de behandeling starten.

U krijgt dan het laserpakket met alle benodigdheden. We maken een aantal vervolgafspraken om de voortgang te bekijken en de nagels dunner te frezen. Dit is een  pedicurebehandeling zoals u die van mij gewend bent en noodzakelijk voor een optimaal resultaat. Tijdens de behandel periode dient u iedere dag uw nagels met het antischimmelpreparaat te behandelen om her-besmetting  te voorkomen. Het laserapparaat zet u iedere dag op de te behandelen nagels. De behandeling duurt  zeven minuten per nagel. De schoenen behandelt u iedere week met de speciale schoenenspray. Alle benodigde adviezen en uitleg krijgt u bij start van de behandeling en bij de vervolg afspraken. 

Inhoud van het behandeltraject
- Intakegesprek en afname biopt.
- Laboratoriumonderzoek bij het UMC Radboud is niet geheel kosteloos, deze dient u apart te betalen.
- 5 pedicurebehandelingen en dun frezen van de nagels.
- Voortgang bewaken d.m.v. foto’s.
- Een lokaal anti-schimmelpreparaat voor nagels en huid en een antischimmel-product voor de schoenen.
- Thuisbehandeling met de Mellinn20 Low Level Laser, 7 min per dag per nagel.

Wat zijn de kosten?
- Intake: €25,00 (inclusief afname biopt van de nagel).
- Onderzoekskosten van de nagel bij het UMC Radboud zijn voor eigen rekening.
- Behandeltraject Mellinn20:  €365,00 (Inclusief 5 pedicurebehandelingen, 1 flacon lokaal antischimmelpreparaat voor de nagels en 1 flacon antischimmelproduct voor de schoenen, foto’s om voortgang te bewaken, thuisbehandeling met de Mellinn20 Low Level Laser gedurende een half jaar)

U betaalt na de intake en afnemen van de biopt het eerste gedeelte van de kosten a €25,00. Wanneer blijkt dat er een schimmelinfectie aanwezig  is ontvangt u het Mellinn20 pakket en betaald u de resterende kosten en de borg. (zie hieronder).

Er geld een borg voor de huur van de laser. Deze bedraagt €100,-, welke alleen contant is te voldoen. Bij correct gebruik en onbeschadigd, ontvangt u deze borg na afloop van uw behandeling uiteraard terug.

Laser huren per dag
De Mellinn Laser is ook te huur voor €1,00 per dag. Dit is ideaal om het eerst een tijdje uit te proberen of voor kortdurende behandelingen.

Kopen Mellinn20 laser apparaat
Het Mellin20 apparaat is ook te koop voor €484,00. Dit kan bijvoorbeeld voordeliger zijn als het behandeltraject waarschijnlijk langer dan een half jaar gaat duren, of dat meerdere gezinsleden last van schimmelnagels hebben.